Hoe kies je jouw trouwjurk zonder stress?

person holding white ribbon on white and gray floral textile

Je trouwdag is één van de mooiste dagen van je leven, en je trouwjurk speelt daar een enorme rol in. Maar het kiezen van de perfecte jurk kan soms behoorlijk stressvol zijn. Wat je mooi vindt, staat je niet (vindt je zelf tenminste) en wat je mooi staat, is veel te duur. Gelukkig hoef je je daar echt niet veel zorgen over te maken. In deze blog vertellen we je namelijk een aantal handige tips om jouw droomjurk te vinden zonder ook maar een greintje stress.

Tip 1: Begin op tijd

Als je partner op één knie is gegaan, kun je rustig om je heen gaan kijken naar de bruidsmode die er op de markt is. Het is uiteindelijk de kunst om niet te laat je jurk uit te zoeken in een winkel, maar ook niet te vroeg. Niet te laat omdat een jurk waarschijnlijk nog vermaakt moet worden en niet te vroeg omdat je lichaam misschien nog wel verandert qua vormen en maten (een trouwjurk moet je perfect passen!).

Tip 2: Doe inspiratie op

Heb je al een idee van wat je mooi vindt? Maak een moodboard! Gebruik Pinterest of knip afbeeldingen uit tijdschriften. Of je nu gaat voor een klassieke look, bohemian vibes, een modern uiterlijk of prinsessenstijl, een moodboard helpt je om een visuele richting te bepalen. Het is ook handig voor de stylist in de bruidswinkel, die hierdoor sneller kan inspelen op jouw voorkeuren.

Tip 3: Neem de juiste mensen mee

Het kan verleidelijk zijn om al je vriendinnen, familieleden en je schoonmoeder mee te nemen naar je passessie, maar te veel meningen kunnen overweldigend zijn. Kies een paar mensen uit van wie je weet dat ze eerlijk, maar positief zijn. Drie of vier mensen is meestal perfect. Denk aan je moeder, je beste vriendin of een zus die jou door en door kent. Zo houd je het intiem en relaxed. Echter is het daarbij ook belangrijk om bij jezelf te blijven. Als jij een trouw jumpsuit wil, dan hoef je je daar niet vanaf te laten praten.

Tip 4: Bepaal je budget

Een trouwjurk hoeft niet altijd duur te zijn, maar het is wel handig om vooraf een budget te bepalen. Geef bij het maken van je afspraken bij boetiekjes aan hoeveel je wilt uitgeven, zodat de stylist hier rekening mee kan houden. Zo voorkom je dat je verliefd wordt op een jurk die ver boven je budget ligt en je niet meer uit je hoofd kan krijgen. Er zijn prachtige jurken voor elk budget en met een beetje flexibiliteit vind je zeker iets wat bij je past.

Tip 5: Geniet!

Het passen van trouwjurken moet een feestje zijn! Maak er een gezellige dag van. Plan je afspraak in de ochtend of middag, zodat je de rest van de dag tijd hebt om het te vieren met een lekkere lunch of een kop koffie. Vergeet niet te lachen en te genieten van het moment, ook als het even duurt voordat je dé jurk vindt. Wij zouden het zo nog wel tien keer over willen doen: het vinden van die jurk!

Dus, je trouwjurk vinden hoeft met deze tips echt geen stressvolle ervaring te zijn. Ga ervoor, geniet van elk moment, en kies de jurk die jou helemaal jou maakt!