Tips om klusjes in huis eigenhandig aan te pakken

red and black cordless power drill beside black and red cordless power drill

Ja, ja. We get it. You’re just a girl. Met andere woorden, jij weet het ook allemaal niet. Je doet je uiterste best om je huis schoon en geordend te houden, maar als er iets in huis kapot gaat, dan ben jij niet degene die klaar staat om het op te lossen. En ja, er zijn ongetwijfeld wel dames die het allemaal zelf kunnen oplossen, maar bij een lekkage trek jij toch nog gewoon een spoed loodgieter Almere aan de mouw.

In deze blog geven we je enkele tips die je kan gebruiken om sommige kleine taken toch maar zelf op te lossen. Je bent misschien dan maar ‘just a girl‘, maar je bent wat ons betreft ook een strong and independent woman, wie in deze door mannen gedomineerde wereld, haar mannetje staat. Goed, lees maar gauw verder, dan zal je vanzelf wel zien hoeveel je eigenlijk in je mars hebt.

Tip 1: de basis in huis

Een Ikea kast in elkaar zetten? Dat is tegenwoordig echt niet heel veel moeilijker dan je denkt. Echter is het daarbij wel handig dat je de basisgereedschappen in huis hebt. Denk aan een schroefmachine, hamer, schroevendraaiers, een verstelbare sleutel, een tape measure, en wat schroeven en spijkers. Hiermee sta je echt al 1-0 voor bij het in elkaar sluiten van je nieuwe kledingkast of het open schroeven van apparaten met batterijen.

Tip 2: het internet is je beste vriend

Er zijn veel video’s en handleidingen beschikbaar voor vrijwel elk klusje. Websites met video’s zoals YouTube bieden stap-voor-stap instructies. Wij denken altijd maar, als je het een keer hebt gezien, gaat het al beter dan dat je het alleen van een paar zinnen moet aflezen. En nee, je hoeft je er niet voor te schamen dat je iets opzoekt en zo naar ‘hulp’ zoekt, want kijk maar eens naar de videoweergaven. Grote kans dat dat er duizenden zijn en dat betekent dat er duizenden mensen waren met dezelfde vragen als jij.

Tip 3: wees voorbereid

Het kan inderdaad, zonder dat het jouw fout is, een keer gebeuren dat je riool verstopt raakt. Dat je dan weet wie je moet bellen voor riool ontstoppen Almere, is een absoluut pluspunt. Dat kan alleen als je voorbereid bent op situaties in nood. Schrijf daarom belangrijke telefoonnummers in een notitie in je telefoon op, weet waar hoofdkranen zitten om bijvoorbeeld water en gas af te sluiten en raak niet in paniek als een keer de stoppen doorslaan.

Tip 4: begin bij het begin

Om nou direct een muur te gaan stucen, is wellicht wat teveel gevraagd. Daarom raden we je aan te beginnen met kleine klusjes. Denk aan het vervangen van een lamp, het vastdraaien van losse schroeven of het plakken van een klein gaatje in de muur. Dit helpt je vertrouwen op te bouwen. Als je dan na jaren ervaring inderdaad een keertje besluit een wandje te gaan stucen, dan weet je dat het met vallen en opstaan gaat en dat je er uiteindelijk handiger in zal worden.

Met de bovenstaande tips, een gezonde dosis zelfverzekerdheid en misschien hier en daar toch nog een beetje hulp, weten we zeker dat je het gaat rocken. Blijkt het nou echt dat je twee linkerhanden hebt, dan zijn er gelukkig een hoop professionals die je kunnen helpen bij van allerlei klusjes!